초코 시리얼이 숨어있는 케이크 ! 초코 쉬폰 케이크/Chiffon cake/シフォンケーキ
퐁신퐁신! 초코 시리얼이 가득한 쉬폰 케이크 !
가벼운 식감 때문인지 차와 같이 즐길 수 있는 디저트에요 !
가벼운 식감 때문인지 차와 같이 즐길 수 있는 디저트에요 !
Fongshin Fongshin! A chiffon cake full of chocolate cereal!
It is a dessert that can be enjoyed with tea because of light texture!
준비: 박력분 85g, 코코아 가루 15g, B.P, 계란 4개, 흰자설탕 75g, 노른자설탕30g, 바닐라에센스, 식용유 30ml, 우유 35ml, 생크림, 시리얼
1. 계란을 흰자와 노른자로 분리해주세요.
2. 노른자+설탕+식용유+우유+바닐라 에센스 섞어주세요.
3. 박력분+코코아가루+BP를 채에 쳐주세요.
4. 머랭을 흰자와 설탕으로 내주세요.
5. 머랭을 3번 용기에 두덩이 넣어 섞어주세요.
6. 모든 반죽을 머랭에 넣고 섞어주세요.
7. 예열한 오븐180도에서 30분 구워주세요.
8. 틀을 뒤집어 식혀준 뒤 생크림과 초코시리얼로 데코해주세요.
*머랭을 만들 땐 설탕은 세 번에 나누어 넣어주세요.
*B.P=베이킹파우더
*쉬폰케이크는 오븐에서 꺼내 뒤집어서 식혀주세요.
*쉬폰 케이크에 생크림과 시리얼을 생략하셔도 좋아요.
*영상을 시청해주셔서 감사합니다 :
Preparation: Powder 85g, cocoa powder 15g, B.P, 4 eggs, white sugar 75g, yolk sugar 30g, vanilla essence, cooking oil 30ml, milk 35ml, fresh cream, cereal
1. Separate eggs into yolk and egg yolk.
2. Mix yolk + sugar + cooking oil + milk + vanilla essence.
3. Please apply powder + cocoa powder + BP.
4. Pour the meringue into whites and sugar.
5. Mix the meringue into the container No. 3.
6. Mix all the dough into the meringue.
7. Bake in a preheated oven at 180 degrees for 30 minutes.
8. Turn down the frame and cool it with cream and chocolate cereal.
* When making meringue, please put sugar in three divided.
* B.P = baking powder
* Take the chiffon cake out of the oven and turn it over.
* You can also skip the cream and cereal on the chiffon cake.
보너스 ㅋㅋㅋㅋㅋ
댓글 없음:
댓글 쓰기